Om Følsomt Broderi

Følsomt Broderi startede lidt tilfældigt. Og nu kalder jeg det både et broderi-, poesi,-og fællesskabsprojekt. Du kan læse om, hvordan jeg startede Følsomt Broderi her.

I sommeren 2022 havde jeg lavet et par korsstingsbroderier, men glemte det hurtigt igen. I løbet af efteråret blev jeg ramt af stress og lige pludselig havde jeg rigtig meget tid. Og i forsøget på at komme væk fra min telefon og fjernsyn og få lidt pause i mit hoved, så begyndte jeg at brodere.


Og så kom der ro.


Jeg lagde i første omgang broderierne op på min egen Instagram, og kunne se, at det var noget folk synes var interessant. Så oprettede jeg Følsomt Broderi i november 2022.


I maj 2023 afholdt jeg min første broderiaften i Thiemers Magasin, og efterhånden har jeg haft over 200 deltagere til broderiaftener, der har lært at brodere og mærket, hvilken ro som håndarbejdet giver. Og jeg har givet dem et rum til at udtrykke sig kreativt - og følsomt.


Jeg er ikke uddannet inden for håndarbejde. Jeg har aldrig strikket. Jeg har engang syet ti ensartede halstørklæder i ren protest over, at jeg var blevet sendt på et designkursus på ungdomsskolen i 8. klasse.


Med andre ord - jeg havde ikke lige selv forestillet mig, at jeg skulle kaste mig over broderiet med en så stor begejstring. Men det gjorde jeg, og noget af det mest fantastiske er at opleve, hvor meget ro det giver mig at brodere, og hvor vidunderligt det er, at udtrykke mig gennem stof istedet for bare på tekst.


For mig er Følsomt Broderi et poesiprojekt, ligeså meget som det er et broderiprojekt. Teksterne, som jeg broderer, er mine egne. Og gennem mine workshops og broderiaftener er Følsomt Broderi også et fællesskabsprojekt.


Du kan se mine broderier på Instagram og følge med i mit liv med broderi - eller læse om muligheden for at booke mig til workshops og samarbejde her.